Medlemskrav / retningslinjer / steg for steg

Gjelder for vanlig mosjonist og aktiv styrkeløfter:

  • Trivselsregler og retningslinjer for treningssenteret:
    1. Oppbevaring av utstyr: Treningsbag og sekk skal plasseres i garderoben under trening. Alternativt kan de plasseres på angitte benker inne på hantelrommet.
    2. Les og forstå reglene: Alle medlemmer må lese og forstå trivselsreglene som er postet på veggen, inn til rommet for treningsmanualer. Disse reglene omhandler riktig bruk av treningslokalet og ansvar for rydding av vekter/utstyr.
    3. Samarbeid og deling: Samarbeid er viktig. Det skal være mulig å dele et stativ med andre i perioder med høy belastning.
    4. Nulltoleranse for doping: Vi er et rent idrettslag og har nulltoleranse for dopingmidler.
    5. Hold deg oppdatert: Det er medlemmets ansvar å holde seg oppdatert på viktig informasjon. Klubben benytter Facebook som primærkanal for informasjon. Medlemmer uten Facebook må selv sørge for å holde seg informert og orientere seg med andre i klubben.
    6. Hygiene: Medlemmer oppfordres til å ha med egen klut og rengjøringsmiddel. Dette gjelder også etter Covid-19, for å sikre rene treningsapparater.
    7. Rengjøring etter bruk: Tredemøller og kondisjonsutstyr skal alltid rengjøres etter bruk. F.eks. skal benkene av skinn være rengjort for magnesium etter bruk (papir og vann)
    8. Bespisning i våre lokaler
      Brødmat, varmmat og lignende skal kun spises i sofagruppen i gangen. Kun fast snacks som frukt eller sjokolade kan spises i øvrige områder. Mat som kan søle er ikke tillatt på løfteområdet.
      VIKTIG: Etter bruk av sofaområdet skal det ryddes og rengjøres grundig, inkludert støvsuging ved behov.
    9. Musikk og støy: Lokalet har et eget musikkanlegg som alle kan bruke. Vi ønsker samtidig å sikre at både de som trener og de som veileder andre, skal kunne oppholde seg i lokalet uten at musikken tar overhånd. Vis derfor hensyn når det er flere til stede.
      Hvis du ønsker å spille musikk på høyere volum, må dette avklares med de rundt deg. Alle medlemmer har rett til å justere lydnivået ned ved behov, slik at kommunikasjon i rommet fortsatt er mulig.
      Ved fellestreninger og tunge løft hender det at volumet skrus opp noe, men generelle hensyn til fellesskapet skal alltid prioriteres. Bruk gjerne øreplugger eller hodetelefoner om du ønsker høyere musikkopplevelse.
    10. Gjestepolicy: Det er ikke tillatt å medbringe gjester uten skriftlig tillatelse fra senteransvarlig via SMS/e-post. Brudd på denne regelen kan medføre umiddelbar kansellering av medlemskapet.
    11. Retningslinjer for barn og ungdom i treningslokalet: Barn har ikke adgang til treningsområdene uten forhåndsavtale.
      All trening som involverer barn under 15 år må på forhånd avtales med klubbens sportslige administrasjon. Barn og ungdom under 15 år skal alltid trene under tilsyn av foresatt. Treningslokalet er ikke en lekeplass, og opphold i lokalene er forbeholdt klubbens medlemmer. Klubben har et overordnet ansvar for sikkerheten og aktiviteten i lokalet. Trening for yngre utøvere skal derfor være nøye planlagt og tilrettelagt. Foresatte har ansvar for å påse at treningen foregår på en trygg og hensiktsmessig måte. På grunn av risiko knyttet til bruk av maskiner og utstyr, skal det opprettholdes ryddige og tydelige rammer i treningsområdet.
    12. Treningsavgift og medlemskap: Klubben har anledning til å justere treningsavgiften underveis i året. Dette gjøres normalt etter et årsmøte eller styrevedtak. Medlemmene vil bli varslet via Facebook eller pr. e-post. Varsel vil bli gitt minimum to måneder før økning. Medlemmene har et ekstra ansvar for å holde seg oppdatert på våre Facebooksider eller oppslag med informasjon i våre klubblokaler.
    13. Utmelding/avslutte medlemskap: En måneds oppsigelse for de som betaler over avtalegiro. Dette er stedet hvor utmelding skal sendes https://brumunddalak.no/avslutte-medlemsskap/

    Vennligst respekter disse reglene og retningslinjene for å sikre en trygg og hyggelig treningsopplevelse for alle medlemmer.

    Trivsel og god stemning
    Hos oss skal det være hyggelig å trene! Smil, nikk eller si hei – små ting som skaper stor forskjell. Husk at god kommunikasjon er det beste verktøyet for å bygge et godt miljø. Alle kan ha en tøff dag, men vi ønsker at alle bidrar til en positiv atmosfære over tid.

    Viktig: Det er ikke lov å medbringe gjester i vårt treningslokale, med mindre dette er avklart med senteransvarlig skriftlig på SMS/e-post. Brudd på dette medfører umiddelbar kansellering av medlemskapet. All form for drop-in trening skal også avklares skriftlig (70 kr)

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

For aktive styrkeløftere og de som deltar på konkurranse  (må være lest og forstått før man motta treningsprogram eller løse lisens)

Når du er medlem hos oss som en aktiv utøver, er du samtidig medlem i et idrettslag.

  • Medlemskrav og Klubbpolicy for Brumunddal Atletklubb:
    1. Frivillighet og engasjement: Brumunddal Atletklubb er en styrkeløftklubb hvor all aktivitet er basert på frivillighet. Det forventes at alle medlemmer bidrar til å opprettholde og styrke klubbens aktiviteter.
    2. Medlemskap og stevnedeltakelse: Ved tidligere medlemskap må man utløse medlemskontingenten ved deltagelse på klubbstevne, uavhengig av når man melder seg inn. Det er ikke tillatt å avvente innmelding for å delta på stevner. Alle aktive utøvere forventes å betale årlig medlemskap.
    3. Dugnadsplikt og stevnepåmelding: Alle medlemmer må delta på dugnader i klubbens regi. Stevnepåmeldinger er bindende, og utøveren må dekke påmeldingsavgift, reise og andre utgifter rundt mesterskap. Klubben faktureres når påmeldingsfristen utløper, og refusjon er ikke mulig hvis man ikke melder seg av i tide.
    4. Bidrag på klubbstevner og dugnader: Aktive utøvere må hjelpe til på klubbstevner og andre større mesterskap i klubbens regi. Utover dette kommer andre dugnader som f.eks. er tilknyttet klubblokalet, hvor det f.eks. foretas en vedlikeholdsdugnad, eller husvask etc. Her må man holde seg oppdatert på siste nytt, dan endringer sendes via styrereferat og Facebookside.
    5. Trening i klubbens lokaler: Medlemmene må trene i klubbens lokaler minimum to ganger i måneden, med en av øktene som fellestrening på fredager mellom 16:00 og 19:30, med mindre annet er avtalt med klubben. Tilpasninger kan gjøres etter avtale med innmeldingsansvarlig. Dette er nødvendig grunnet kravene i anti-doping regler. Ingen regel uten unntak, det finnes selvsagt tilfeller der dette ikke er mulig, men formålet er å skape et godt treningsmiljø. Snakk med din klubbtrener.
    6. Deltakelse på årsmøte: Deltakelse på årsmøte regnes som viktig del av å være tilknyttet klubben, og man ønsker at flest mulig av våre medlemmer stiller på dette.
    7. Mesterskapsdeltakelse og lagleder: Klubben tar ut løftere til mesterskap over regionalnivå, inkludert NM. Deltakelse på NM kan nektes hvis medlemskravene ikke er overholdt. Klubben melder på lagleder til mesterskap, og for å ha rett til dette må mdlemmene følge våre retningslinjer for oppmøte i klubblokaler, tilknytning til treneransvarlig og generelt bidra til et godt treningsmiljø. Veteranløftere må ordne lagleder på egenhånd, men i mange tilfeller prøver vi å hjelpe så godt vi kan til at alle får gjennomført dette.
    8. Klubbens offisielle klær: Ved deltakelse på stevner over klubbnivå, må løftere skaffe klubbens offisielle t-skjorte for inneværende år. Forhør deg med klubben om dette gjelder for det aktuelle året.
    9. Utlånsutstyr: Klubben har noe utstyr for utlån, som er mulig å benytte et stevne eller to den første perioden man er ledig. Vi har ikke alt av utstyr, men det meste for å kunne gjennomføre utstyrsfri løfting på klubbstevner. Mest trolig vil du også komme i kontakt med øvrige medlemmer, som kanskje har noe utstyr de kan låne ut til deg.
    10. Samarbeidsvilje og holdninger: Klubben setter pris på samarbeidsvilje og gode holdninger blant medlemmene. Det oppfordres til deling av løfteutstyr på trening for å sikre at alle får gjennomført sin egen treningsøkt.
    11. Tilgjengelighet av klubbtrener: Aktive løftere har muligheten til å få hjelp fra en styrkeløft-sertifisert klubbtrener. Dette betinger at klubben har ledig kapasitet på tidspunktet. Det stilles også som et krav om at man er tilstede i klubblokalene, og viser interesse over en periode. Det vanlige er at man trener under kjernetidene en periode, der man videre får oppfølging fra klubbtrener. Ungdom og junior prioriteres først. Senior-løftere har også mulighet til å få klubbtrener, så fremt det er ledig kapasitet. Veteraner må i utgangspunktet ordne seg selv, men klubben ønsker å bidra her, så fremt det er kapasitet hos en av våre klubbtrenere.
    12. Ingen tilbud om klubbtrener, hva gjør jeg?

      Mange av våre løftere, spesielt de mer erfarne og eldre, organiserer sitt eget treningsopplegg og trener sammen med andre i klubben. Det finnes flere gratis treningsprogrammer tilgjengelig på forbundets nettside, og de fleste av våre medlemmer er svært hjelpsomme dersom man trenger tips og råd. Dersom du ønsker mer informasjon om mulighetene i klubben, anbefaler vi å ta kontakt med vår klubbtreneransvarlig, Juliane. Vedkommende kan fortelle mer om hva som finnes av tilbud og ressurser. I noen tilfeller kan enkelte medlemmer, spesielt eldre, ha behov som går utover det en klubbtrener normalt kan tilby. I slike tilfeller oppfordrer vi til dialog med styret, for å vurdere om det er mulig å legge til rette for noe ekstraordinært gjennom klubben. Det er ikke tillatt å inngå private avtaler om godtgjørelse direkte mellom klubbtrener og medlem i Brumunddal Atletklubb, uten at dette er avklart som et styrevedtak. Dette handler litt om at slike forhold gjøres på en ryddig måte, og at dette er et alternativ som vil være naturlig for et spesielt opplegg, som ikke klubben kan tilby på vanlig måte ellers. Klubben ønsker å strekke seg så langt som mulig for å hjelpe våre medlemmer. Selvsagt finnes det unntak, hvor enkelte alternative løsninger kan fungere godt.

    13. Informasjonskanaler: Som aktiv utøver må du følge våre Facebooksider hvor relevant informasjon blir lagt ut: Facebook – Aktive løftere & Facebook for betalende medlemmer (Begge siden må følges, da den ene gjelder generelt for alle medlemmer, og den andre mer spesifikt for løftere som deltar på stevner. Følg gjerne vår offisielle Facebookside også, som er åpen for alle. Hvis du ikke er aktiv på Facebook, må du selv sørge for å holde deg oppdatert via andre medlemmer, klubbtrener eller øvrige kanaler.

    14. Som medlem av Brumunddal Atletklubb er det viktig å respektere at klubben er et felleskap for mennesker med ulike mål og forutsetninger. Noen konkurrerer aktivt på høyt nivå, andre på et mer hobbybasert nivå, mens noen trener primært for helse og trivsel. Uansett ambisjonsnivå har ingen medlemmer fortrinnsrett til utstyr, plass eller kø – alle skal behandles likt. For at alle skal trives, er det avgjørende at vi viser gjensidig respekt. Nøkkelen til et godt treningsmiljø er samarbeid og god kommunikasjon mellom medlemmene. Har du en tilbakemelding eller noe du ønsker å ta opp, skal dette formidles på en saklig og høflig måte. Dersom du opplever at du ikke kan gjøre dette på en hensiktsmessig måte, ber vi deg ta kontakt med en av våre senteransvarlige. De vil enten håndtere saken direkte, eller vurdere om den skal løftes videre til styret.

    Ansvar og oppdatering: Som utøver har du et ekstra ansvar for å holde deg oppdatert. Vis initiativ og søk informasjon hos klubbtrenere og styremedlemmer. Hold deg oppdatert på vår hjemmeside, Facebook-kanaler og informasjon i klubblokalet. Det kan skje at ting glipper for sentrale personer også, og man har et ansvar for at man faktisk blir påmeldt til stevne, og at lisens faktisk er ordnet. Medlemmene oppfordres til å følge disse retningslinjene for å opprettholde et positivt treningsmiljø og bidra til fellesskapet i klubben.

  • Kontaktinformasjon til styremedlemmer, adminstrative ansvarlige finner dere under menyen: Styret

 

 

X –  Steg for steg – Generell praksis, rammer rundt det å begynne med styrkeløft

For deg som er ny løfter og ønsker å konkurrere
Denne oversikten er ment som en veiledning – ikke en fasit – for hvordan prosessen kan se ut når du som ny løfter ønsker å bli en del av konkurransemiljøet. Det viktigste er å være nysgjerrig, stille spørsmål og ta del i miljøet. Nøkkelordene er dialog og tilstedeværelse.

1. Første kontakt

Alle henvendelser behandles individuelt av klubbtreneransvarlig (Juliane pr 2025)

Hos oss er det Juliane som tar imot nye løftere. Ønsker du å komme i gang, tar du kontakt via nettsiden brumunddalak.no. Juliane vil være ditt første kontaktpunkt.

All praktisk informasjon og veiledning i oppstartsfasen formidles gjennom henne.

2. Veien videre

Når kontakten er opprettet, starter dialogen mellom deg og klubbtreneransvarlig. Sammen finner dere ut hvordan oppfølgingen skal se ut.

Dette vil blant annet avhenge av kapasiteten i klubben. Vanligvis skjer ett av følgende:

Du får tildelt en klubbtrener, eller

Dere blir enige om at du deltar på et visst antall klubbtreninger før en trener blir satt opp. Ungdom, junior og åpen klasse er de som blir prioritert først. Vi ønsker også å hjelpe veteraner så langt kapasiteten rekker. Du må vise interesse, og være villig til å møte opp i våre lokaler.

Dette er en gjensidig forpliktelse: Du forplikter deg til å følge opp, og klubben forplikter seg til å støtte deg. Det er viktig at du forstår hva det innebærer å satse som konkurranseløfter.

Tips: Noen ganger kan det være lurt å trene litt på egenhånd først. Andre ganger er man klar for tett oppfølging fra dag én. Det viktigste er at du vet hva som kreves – og er villig til å gjøre jobben. De aller fleste i klubben er villig til å gi tips underveis.

3. Utstyr – hva trenger du?

I starten trenger du svært lite – et par gode treningssko kommer du langt med. Det er ikke nødvendig å kjøpe masse utstyr med en gang, som også er noe vi fraråder.

Etter hvert som du nærmer deg konkurranser, vil det være behov for spesialutstyr. Klubben har noe utstyr til utlån, så det er fullt mulig å komme i gang uten å kjøpe alt med én gang.

1. Klubben og klubbtrenere ønsker ikke å presse på tidlig innkjøp av utstyr, eller generelt utstyr som er unødvendig dyrt.
2. Lån det mest nødvendige av klubben de første klubbstevnene du deltar på.
2. Vårt råd: Vent med dyre investeringer til du er sikker på at du faktisk ønsker å satse frem i tid.
3. Noe minimumsutstyr er det behov for å gjennomføre en utstyrsfri konkurranse (klassisk). Se oversikten nedenfor.

Påkrevd utstyr ved konkurranse (vanlig, utstyrsfri løfting, klassisk som eksempel)

–  Sko med sportspreg (det aller meste av vanlige sko)
–  Godkjent løftesinglet (kan lånes av klubben)
–  Vanlig t-skjorte uten V/ring, som ikke har reklame
–  Enkle fotballstrømper, eller lange strømper (kan lånes av klubben)

Anbefalt etter hvert som man har løftet en periode, men ikke nødvendig å ha:

– Håndleddsbind (ofte vanlig når man begynner å trene veldig ofte, med veldig tunge vekter)
– Belte (kan være greit å ha et enkelt belte etter hvert, men ikke noe man må ha)
– Knevarmere (ikke nødvendig i denb første perioden man løfter, men mange synes det gir litt støttende effektiv og varme rundt kneet)

OBS: Regler for godkjent utstyr kan endres. Hold dialog med klubbtreneransvarlig eller klubbtrener for oppdatert info. Dette er ingen offisiell oversikt, men ment som et hjelpemiddel på omtrent hva man må ha.

Det er også mulig å konkurrere både klassisk (utstyrsfritt) og med utstyr. For nye løftere vil det oftest være aktuelt å løfte klassisk i starten, og derfor er denne oversikten laget med det som utgangspunkt – særlig for det første halve året til året man er medlem. Ved utstyrsløfting vil du uansett få nærmere informasjon fra klubbtrener.

4. Oppfølging fra klubbtrener

Din klubbtrener vil være din hovedkontakt når det gjelder trening, stevner og praktiske spørsmål.

Treneren er der for å støtte deg, men det er ditt ansvar å:

  • Melde deg på stevner
  • Delta på dugnader
  • Holde seg oppdatert
  • Delta på årsmøte, medlemsmøte

Følge med på beskjeder og informasjon fra klubben

Du vil få god støtte, men det kreves at du er aktiv og engasjert selv.

5. Hva kan du forvente?

Oppfølgingen du får vil variere med:

  • Klubbens kapasitet
  • Ditt eget engasjement

Erfaringen viser at de som er til stede, spør, viser vilje og engasjement – de får mest igjen. Det handler ikke nødvendigvis om å være først ute, men om innsats over tid.

6. Hvis noe ikke fungerer
Dersom du opplever utfordringer du ikke får løst sammen med klubbtreneren din, tar du kontakt med klubbtreneransvarlig, Juliane (dersom hun ikke er treneren din).

Ved behov kan du også kontakte klubbens sportslig administrativt ansvarlig, Dietmar – dette avhenger litt av hva saken gjelder. Det øverste administrative organ innenfor den sportslige delen i klubben.

Til slutt – hold deg oppdatert
Denne oversikten gir deg et rammeverk for å forstå hvordan klubben jobber med nye konkurranseløftere. For siste nytt, anbefaler vi at du følger med på:

  • Styrereferater
  • Facebook-gruppen
  • Klubbens hjemmeside

For løftere som har vært med en lenger periode, som kanskje allerede konkurrerer på et høyere nivå, så vil ikke nødvendigvis denne oversikten være like relevant.

Har du spørsmål? Ta kontakt med klubbtreneransvarlig eller din klubbtrener – de hjelper deg gjerne videre. Kontaktinformasjon finner du under menyen: Styret/daglig drift

Meny